15 Ağustos 2017 Salı

Brezilya Fönü

Son dönemde kadınlar arasında oldukça popüler olan saç düzleştirme ve brezilya fönü hakkında sizin için bir yazı derledik. Yazımızda erkeklere de yapılan brezilya fönünden ve evde yapılan brezilya fönünden de bahsedeceğiz. Fakat sizlere bu durumu anlatırken yalan yanlış bilgiler kullanmak yerine sizin sağlığınızı da düşünerek formaldehit kullanılan bu saç düzleştirme işlemlerinin zararlarından da bahsedeceğiz. Şunu da belirtmek gerekir ki ısı kullanılan ve içeriğinde formaldehit olan bu saç düzleştirme işlemleri sağlık açısından zararlarından kaynaklı bir çok Avrupa ülkesinde yasaklanmıştır. Aşağıda size bu konuda daha geniş bilgiler vererek bilgi sahibi olmanızı sağlayacağız. İyi okumalar dileriz. 


Saç Düzleştirme


saç nasıl düzleştirilirGenelde bukleleri olan, kıvırcıkları olan ve dalgalı saçlara sahip olan kadınlar tarafından saç düzleştirme işlemleri seçilmektedir.  Kimyasal veya kalıcı düzleştirme işlemleri ise kadınlara bu yönden zarar vermektedir. Ayrıca ısı uygulanan bu işlemler saçlarınızı uzun vadede yıpratmakta ve kullanılan zararlı maddeleri -formaldehit , paraben- reaksiyona sokarak daha tehlikeli hale getirmektedir. Bu işlemler; brezilya fönü, kalıcı fön, keratin tedavisi, saç botoksu adları ile anılmakta ve zararsız gibi gösterilmek için keratin kelimesi sıklıkla geçirilmektedir. 

Brezilya Fönü 


Kıvırcık veya dalgaları saçlara sahip olan kadınlar tarafından seçilen ve saçlara formaldehit karışımı sürülerek uygulanan işlemdir. Saçları düzleştirmek için ayrıca ısı uygulanması formaldehitin kanserojen etkilerini açığa çıkartmaktadır. 

Kadınlar bu düzleştirme işlemlerini daha çekici olmak adına yapsalar da genel sağlık açısından olumsuz sonuçları bulunmaktadır. Eğer saçlarınızın dalgalı ve kıvırcık halini sevmiyorsanız saç kesimleri ile modelinizi değiştirmek sizin için daha yaralıdır. 


Brezilya Fönü Nasıl Yapılır  

Adım adım brezilya fönü nasıl yapılır sizlere aktaracağız. Salonlarda yapılan bu işlem formaldehit maddesi ucuz olmasına rağmen 200- 600 tl arasında değişen fiyatlarda yapılmaktadır. İşte brezilya fönü yapılışı; 

  1. Önce saçlarınız kuaför tarafından yıkanacaktır. 
  2. Daha sonra hafif bir kurulama işlemi yapılarak saçlarınız bölge bölge ayrılacak ve saçınızın cinsine ve uzunluğuna göre 80 ml’i geçmeyecek şekilde formaldehitli keratin saç derinize temas ettirilmeden saçlarınıza sürülecektir. 
  3.  Daha sonra bu formaldehitli keratinin saçlarınıza iyice yedirmek adına saçlarınız taranarak ısı işlemi uygulanacaktır. ( bu sırada kötü bir koku hissedersiniz) 
  4. Kuaför ve siz formaldehitin zararlı etkilerinden korunmak için maske takacaksınız, buda durumun kritikliğini zaten gün yüzüne çıkarmaktadır. 





Erkeklerde Brezilya Fönü


Yukarıda anlatılan kalıcı fön yani brezilya fönü işlemi erkeklere de yapılabilmektedir. Sadece erkek saçları daha kısa olduğu için işlem daha kısa ve formaldehit kullanımı daha az olacaktır. Fakat zararlı etkileri azlık- çokluk meselesi değil formaldehitin ısı ile reaksiyona sokulmasıdır. 



Evde Brezilya Fönü Nasıl Uygulanır

kalıcı fön nasıl yapılırBrezilya fönü uygulamasında yüksek ısı kullanımı ile beraber formaldehit kullanılmaktadır. Bundan kaynaklı ev ortamı pek hava alan bir ortam olmadığı için evde yapmanız sakıncalı olacaktır. Ayrıca evde bulunan diğer bireylere de zarar verebilir. 

Brezilya fönünde tüm saçı kaplayan bir durum vardır bundan kaynaklı kendi saçınızın her yerine ulaşamayacağınız ve bilmeyen birine de bu işlemi yaptıramaycağınız için evde uygulanması son derece zor ve güvensizdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder